Imprezy świąteczne
Wigilia:
Zupa:
- rubinowy barszczyk z uszkami
- grzybowa staropolska z suszonych grzybów z łazankami
- krem łososiowy z suszonym pomidorem
- bulion z pulpecikami z dorsza
Danie główne:
Dania rybne:
- filet z karpia
- dorsz na postumencie z warzyw grillowanych i kurkami
- rolada z soli ze szpinakiem i paluszkami krabowymi
Dodatki:
- ziemniaki tiftele
- kasza gryczana z borowikami, cebulą i szczypiorkiem
- pierogi z patelni (ruskie / z kapustą i grzybami)
- kapusta z grochem
- kapusta z grzybami
Przystawki:
- carpaccio z łososia z dresingiem miodowo musztardowym
- carpaccio z kaczki z kaparami
- indyk pieczony z figami
- tatar z wędzonego łososia w skorupce z zielonego ogórka z jajkiem przepiórczym podany na pumperniklu
- pieczeń podana na carpaccio z buraków z cebulą czosnkową i gorczycą
świąteczny poncz z przyprawami korzennymi i aromatycznymi ziołami GRATIS!!!
Deser:
- makowiec
- wz
- drożdżowe
- sernik
- ciastka kruche
Cena zależna od wybranej kombinacji i od ilości ciasta/os zapraszamy do kontaktu - +48 883 170 601
Wielkanoc:
Zupa:
- żurek świąteczny z białą kiełbasą
Przystawki:
- jajka faszerowane:
- farsz łososiowy
- farsz pieczarkowy
- farsz ziołowy
- pieczarki faszerowane:
- farsz jajeczny
- farsz warzywny
- sałatka z pora, jajka, sera, selera naciowego z kukurydzą
- świąteczne tartinki:
- z jajkami przepiórczymi
- z kawiorem
Deser:
- wz
- drożdżowe
- sernik
- ciastka kruche
Cena zależna od wybranej kombinacji i od ilości ciasta/os zapraszamy do kontaktu - +48 883 170 601