Imprezy świąteczne

Wigilia:

Zupa:

  • rubinowy barszczyk z uszkami
  • grzybowa staropolska z suszonych grzybów z łazankami
  • krem łososiowy z suszonym pomidorem
  • bulion z pulpecikami z dorsza

Danie główne:

Dania rybne:

  • filet z karpia
  • dorsz na postumencie z warzyw grillowanych i kurkami
  • rolada z soli ze szpinakiem i paluszkami krabowymi

Dodatki:

  • ziemniaki tiftele
  • kasza gryczana z borowikami, cebulą i szczypiorkiem
  • pierogi z patelni (ruskie / z kapustą i grzybami)
  • kapusta z grochem
  • kapusta z grzybami

Przystawki:

  • carpaccio z łososia z dresingiem miodowo musztardowym
  • carpaccio z kaczki z kaparami
  • indyk pieczony z figami
  • tatar z wędzonego łososia w skorupce z zielonego ogórka z jajkiem przepiórczym podany na pumperniklu
  • pieczeń podana na carpaccio z buraków z cebulą czosnkową i gorczycą

świąteczny poncz z przyprawami korzennymi i aromatycznymi ziołami GRATIS!!!

Deser:

  • makowiec
  • wz
  • drożdżowe
  • sernik
  • ciastka kruche

Cena zależna od wybranej kombinacji i od ilości ciasta/os zapraszamy do kontaktu - +48 883 170 601

 

Wielkanoc:

Zupa:

  • żurek świąteczny z białą kiełbasą

Przystawki:

  • jajka faszerowane:
    • farsz łososiowy
    • farsz pieczarkowy
    • farsz ziołowy
  • pieczarki faszerowane:
    • farsz jajeczny
    • farsz warzywny
  • sałatka z pora, jajka, sera, selera naciowego z kukurydzą
  • świąteczne tartinki:
    • z jajkami przepiórczymi
    • z kawiorem

Deser:

  • wz
  • drożdżowe
  • sernik
  • ciastka kruche

Cena zależna od wybranej kombinacji i od ilości ciasta/os zapraszamy do kontaktu - +48 883 170 601