PYSZNE KOTLECIKI DROBIOWO-RYŻOWE

drobiowo-ryzowe

Składniki:

– woreczek ryżu
– pierś z kurczaka
– sól
– pieprz
– bazylia
– oregano
– czosnek świeży lub w proszku
– jajko
– olej do smażenia

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Mięso myjemy, jak trzeba obieramy i mielimy przez maszynkę do mięsa. Ugotowany ryż przyprawiamy resztą podanych przypraw i ziół. Mieszamy z mięsem jednym jajkiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką formujemy kotleciki czy placuszki i smażymy na złoty kolor.

Dla bardziej wymagających podniebień proponujemy dodać posiekaną cebulę, trochę siemienia lnianego i curry (ewentualnie ciut chili)

SMACZNEGO 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *